Pagina 8 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 20 jan 2011, 21:09
door oesterschelpje
Orchidee schreef:Wij hebben vanavond "ouderwets" knolletjes gegeten, met gekookte aardappels en een cordonbleu :slurp
Zelfs de kinderen vonden het lekker :super
Oohhhh, dat is echt jaaaaaaren geleden dat ik knolletjes heb gegeten!!
Tjoh, je brengt me op een idee, maar ik ben benieuwd of ze het hier lusten.
Hoe maak je dat goed op smaak?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 20 jan 2011, 21:35
door Mister
Uhm, knolletjes :quoi
Soort tulpenbol?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 20 jan 2011, 22:15
door albion
Mister schreef:Uhm, knolletjes :quoi
Soort tulpenbol?
koolraapjes kan dat ook?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 20 jan 2011, 22:19
door refo

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 20 jan 2011, 22:43
door jvdg
't Was een zooitje, maar wel lekker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 09:01
door oesterschelpje
Yep :super , dat zijn ze!
Ik ga vandaag op zoek naar de oranje patatjes.
Nooit meer bij nagedacht totdat ik Orchidees posting las.
Dat herinnerde me aan vroeger, thuis.

Zo aten wij thuis ook postelein, is dat ook nog ergens verkrijgbaar?
Bij ons hier heb ik het nog nooit in de winkels zien liggen.
Wie kent dat en weet er een lekker recept voor?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 09:34
door Orchidee
oesterschelpje schreef:
Yep :super , dat zijn ze!
Ik ga vandaag op zoek naar de oranje patatjes.
Nooit meer bij nagedacht totdat ik Orchidees posting las.
Dat herinnerde me aan vroeger, thuis.

Zo aten wij thuis ook postelein, is dat ook nog ergens verkrijgbaar?
Bij ons hier heb ik het nog nooit in de winkels zien liggen.
Wie kent dat en weet er een lekker recept voor?
:super Postelein hebben ze ook als het de tijd er voor is bij Piet Visser hoor :slurp
Maar postelein durf ik niet aan, want mijn moeder vond, altijd, hoeveel en hoe goed je het ook waste, dat er soms toch nog wat zand in bleef hangen :deg

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 10:39
door Marnix
Mannenweekend! Dus: Pizza? Friet met frikadellen? Doner Kebab? :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 10:45
door Orchidee
Marnix schreef:Mannenweekend! Dus: Pizza? Friet met frikadellen? Doner Kebab? :)
:tas

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 10:45
door Zita
aardappels uit de oven met tijm of rozemarijn. Sperziebonen met spekjes en kookroom. Beenham. Champignons.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 10:55
door Orchidee
Zita schreef:aardappels uit de oven met tijm of rozemarijn. Sperziebonen met spekjes en kookroom. Beenham. Champignons.
Klinkt me heerlijk in de oren :slurp
Ik weet het nog niet...misschien dan vandaag maar die pizza :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 11:14
door oesterschelpje
Zita schreef:aardappels uit de oven met tijm of rozemarijn. Sperziebonen met spekjes en kookroom. Beenham. Champignons.
Kun je dit recept een beetje toelichten?
Lijkt me erg lekker.
Ik ben dol op recepten die niet al te moeilijk maar toch heel lekker zijn!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 11:23
door Zita
oesterschelpje schreef:
Zita schreef:aardappels uit de oven met tijm of rozemarijn. Sperziebonen met spekjes en kookroom. Beenham. Champignons.
Kun je dit recept een beetje toelichten?
Lijkt me erg lekker.
Ik ben dol op recepten die niet al te moeilijk maar toch heel lekker zijn!
Het is allemaal enorm simpel:
vastkokende aardappels schoonboenen en in plakjes of partjes snijden. Scheut olijfolie erover, peper, zout en tijm (of rozemarijn, net wat je zelf lekker vindt). Drie kwartier in de oven, op een bakplaat met bakpapier. Af en toe even beetje omscheppen, als je 't niet vergeet.
Sperziebonen beetgaar koken, spekjes uitbakken, bonen afgieten, kookroom erover gieten en aan de kook brengen. Het wordt dan wat dikker. Spekjes erbij doen. Peper en zout toevoegen.
Beenham 35 minuten op 200 graden in de oven, daarna per 100 gram nog 10 minuten op 90 graden. (dus als je een beenhammetje van 500 gram hebt, eerst 35 minuten op 200 graden, daarna 50 minuten op 90 graden.) Aangezien ik zowel aardappels als beenham wil maken en de vriendin bij wie ik kook slechts één oven heeft (ikzelf overigens ook), ga ik de beenham in een pan braden.
Champignons bak ik in een koekenpan. Blue band, peper en zout, op hoog vuur. En champignons zijn alleen lekker als ze echt vers zijn. En kwarten (of bij kleintjes halve) zijn lekkerder dan plakjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 21 jan 2011, 12:22
door oesterschelpje
Zita schreef:
oesterschelpje schreef:
Zita schreef:aardappels uit de oven met tijm of rozemarijn. Sperziebonen met spekjes en kookroom. Beenham. Champignons.
Kun je dit recept een beetje toelichten?
Lijkt me erg lekker.
Ik ben dol op recepten die niet al te moeilijk maar toch heel lekker zijn!
Het is allemaal enorm simpel:
vastkokende aardappels schoonboenen en in plakjes of partjes snijden. Scheut olijfolie erover, peper, zout en tijm (of rozemarijn, net wat je zelf lekker vindt). Drie kwartier in de oven, op een bakplaat met bakpapier. Af en toe even beetje omscheppen, als je 't niet vergeet.
Sperziebonen beetgaar koken, spekjes uitbakken, bonen afgieten, kookroom erover gieten en aan de kook brengen. Het wordt dan wat dikker. Spekjes erbij doen. Peper en zout toevoegen.
Beenham 35 minuten op 200 graden in de oven, daarna per 100 gram nog 10 minuten op 90 graden. (dus als je een beenhammetje van 500 gram hebt, eerst 35 minuten op 200 graden, daarna 50 minuten op 90 graden.) Aangezien ik zowel aardappels als beenham wil maken en de vriendin bij wie ik kook slechts één oven heeft (ikzelf overigens ook), ga ik de beenham in een pan braden.
Champignons bak ik in een koekenpan. Blue band, peper en zout, op hoog vuur. En champignons zijn alleen lekker als ze echt vers zijn. En kwarten (of bij kleintjes halve) zijn lekkerder dan plakjes.
Dank je wel!!! Als ik het uit heb geprobeerd hoor je wel hoe het heeft gesmaakt!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 28 jan 2011, 21:48
door Zita
Ik zou pizza eten, maar wat ma had aangezien voor een pizzadoos, bleek boterletter te zijn. Ik roep al jaren dat ze aan de bril moet.
Ik at in mijn eentje en was hondsmoe, dus ik presteerde niet meer dan opgewarmde lasagne. Nou ja, weer twee punten gescoord voor vriezer-leegeten. Nu zit ik aan het troostvoer: chocolade-peer-muffin. Jammer dat ik ook nog misselijk ben.