Pagina 69 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 11:48
door PvS
Zita schreef:
PvS schreef:Sperciebonen met gort.

2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.

Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Is dat lekker??? :oO En voor hoeveel personen is dit? Vijftien ofzo?
Er is voor vijftien wel genoeg, wij verorberen het met z'n twaalven.
Het is een verrukkelijk streekrecept.
Hier zijn ze er gek op, er blijft meestal niets over!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 15:56
door helma
ergens rijk belegde broodjes meegekregen voor ons gezin :super
vanmorgen vers bereid; maar helaas een kwartier te laat bezorgd en dus afgewezen.

we zullen ervan genieten!!
:yahoo

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 16:52
door Lassie
soep

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 17:00
door JolandaOudshoorn
lenteui soep
krootjes, aardappels, kipschnitzel

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 18:29
door Zita
Andijviestamp met zongedroogde tomaatjes, gekookt eitje, geraspte kaas, gebakken spekjes en wat er verder lekker is om er doorheen te doen.
Vanavond boterkoek met gember, die nu staat af te koelen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 18:35
door PvS
PvS schreef:Sperciebonen met gort.

2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.

Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Niets overgebleven. En ze lusten morgen wel weer! :)

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 21:22
door Margriet
PvS schreef:
PvS schreef:Sperciebonen met gort.

2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.

Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Niets overgebleven. En ze lusten morgen wel weer! :)

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us

Mijn Amerikaanse man, leek het een smakelijk gerecht!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 aug 2011, 21:38
door Geduld
het schafte: pannenkoeken met spinazie en kaas, of aalbessen of met een mengsel van fijn gesneden kip, mais, champignon, paprika en ui. Beetje vreemd, maar wel lekker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 aug 2011, 13:13
door MarthaMartha
minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 aug 2011, 13:40
door Zita
MarthaMartha schreef:minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)
bovenaan bij het steeltje induwen. Als dat een beetje meegeeft, is 'ie rijp. De ervaring heeft mij geleerd dat als je heel vaak test of 'ie rijp is, de bovenkant vanzelf gaat meegeven.
Een ananas is trouwens rijp als je zo'n blad er makkelijk uit kunt trekken.
Serranoham of Coburger of een rauwe ham is hier het lekkerst bij, vind ik.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 aug 2011, 14:10
door Geduld
Zita schreef:
MarthaMartha schreef:minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)
bovenaan bij het steeltje induwen. Als dat een beetje meegeeft, is 'ie rijp. De ervaring heeft mij geleerd dat als je heel vaak test of 'ie rijp is, de bovenkant vanzelf gaat meegeven.
Een ananas is trouwens rijp als je zo'n blad er makkelijk uit kunt trekken.
Serranoham of Coburger of een rauwe ham is hier het lekkerst bij, vind ik.
Ter aanvulling: Als een galia meloen nog niet rijp is, ruik je hem nauwelijks tot niet. Is hij rijp, dan ruik je een heerlijke zoete geur.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 aug 2011, 14:37
door JolandaOudshoorn
krieltjes uit de oven, boontjes en nog iets van vlees (moet nog naar de suup)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 aug 2011, 14:49
door MarthaMartha
Geduld schreef:
Zita schreef:
MarthaMartha schreef:minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)
bovenaan bij het steeltje induwen. Als dat een beetje meegeeft, is 'ie rijp. De ervaring heeft mij geleerd dat als je heel vaak test of 'ie rijp is, de bovenkant vanzelf gaat meegeven.
Een ananas is trouwens rijp als je zo'n blad er makkelijk uit kunt trekken.
Serranoham of Coburger of een rauwe ham is hier het lekkerst bij, vind ik.
Ter aanvulling: Als een galia meloen nog niet rijp is, ruik je hem nauwelijks tot niet. Is hij rijp, dan ruik je een heerlijke zoete geur.
mmm er valt niks in te duwen en ik ruik ook niks....
de ham heb ik al, dus hoop ik dat ie rijp is voor de houdbaarheid van de ham ten einde is...

het vlees staat inmiddels te sudderen...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 aug 2011, 14:52
door Geduld
Dat hoop ik ook voor je :)

Hier schaft de pot vandaag risotto

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 aug 2011, 15:08
door PvS
Remoz-inoracam

potje ananas (stukjes),
8 eieren (in stukjes)
4 tomaten (in stukjes),
700 gr. elleboogjes,
3 appels (in stukjes),
1 pot zilveruitjes,
5 augurken (in stukjes),
500 gr. blikboterhamworst (in stukjes)
witte peper,
zout,
paprikapoeder,
peterselie,
tomatenpuree (klein blikje)
3/4 fles slasaus (met magere yoghurt)

Alle ingrediƫnten zo koud mogelijk verwerken.