Pagina 68 van 100
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 29 jul 2011, 23:16
door MarthaMartha
Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:aardappelen met spinazie en erbij voor mij een gehaktbal, voor demo een stukje zalm...
een visje wil er nog steeds niet in, MM? Zoooo lekker!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 29 jul 2011, 23:32
door Hendrikus
MarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:aardappelen met spinazie en erbij voor mij een gehaktbal, voor demo een stukje zalm...
een visje wil er nog steeds niet in, MM? Zoooo lekker!

je moet nog een heleboel leren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 30 jul 2011, 20:12
door MarthaMartha
Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:aardappelen met spinazie en erbij voor mij een gehaktbal, voor demo een stukje zalm...
een visje wil er nog steeds niet in, MM? Zoooo lekker!

je moet nog een heleboel leren

oh ja?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 30 jul 2011, 20:31
door Hendrikus
MarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:
je moet nog een heleboel leren

oh ja?

ja: vis eten, bijvoorbeeld

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 30 jul 2011, 20:37
door MarthaMartha
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 30 jul 2011, 21:17
door Hendrikus
MarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:
je moet nog een heleboel leren

oh ja?

ja: vis eten, bijvoorbeeld. Hier nog een leuk filmpje voor je

(let ooook op het vreeeselijke tweeantse acceeent....)
[youtube]aoBeRoS29lo[/youtube]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 30 jul 2011, 21:44
door MarthaMartha
Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:Hendrikus schreef:MarthaMartha schreef:
oh ja?

ja: vis eten, bijvoorbeeld. Hier nog een leuk filmpje voor je

(let ooook op het vreeeselijke tweeantse acceeent....)
[youtube]aoBeRoS29lo[/youtube]
ik voel mee met die kleine krullebol die ze haring willen voeren...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 09:29
door Marnix
Jummie. Vis is gezond en lekker
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 10:19
door albion
Marnix schreef:Jummie. Vis is gezond en lekker
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken

Ik heb liever gekookte zalm, dan gebakken zalm (ik ben niet dol op vlees of vis). Af en toe een slibtongetje, of een gerookte paling (gebakken paling is ook wel lekker, hoewel erg vet).
Krabsalade vind ik wel weer lekker. Krab en kreeft ook wel. We hadden hier een paar kreeften over de vloer lopen, gelukkig waren de scharen wel gebonden (mijn man kreeg die van de
vissers, waren in de netten gekomen), hij moest ze toen in een pan met heet kokend water doen. Ik vind dat maar niets. Mosselen (gekookte) vind ik heerlijk, vooral als mijn man die
gekookt heeft met sausjes erbij. We waren eens gaan eten in Philippine (bekend om zijn mossels), maar wat een afgang. Veel krabbetjes en geen sausjes. Nee dat was zonden van het geld.
Gebakken mosselen zijn wat zwaar op de maag vind ik, en mossels bij de aardappels vind ik ook niet echt lekker. Kreukels en rozijnbrood wordt in Tholen gegeten met Pasen. Kreukels zijn wel lekker af en toe.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 11:07
door PvS
Sperciebonen met gort.
2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.
Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 11:25
door Marnix
albion schreef:Marnix schreef:Jummie. Vis is gezond en lekker
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken

Ik heb liever gekookte zalm, dan gebakken zalm (ik ben niet dol op vlees of vis). Af en toe een slibtongetje, of een gerookte paling (gebakken paling is ook wel lekker, hoewel erg vet).
Krabsalade vind ik wel weer lekker. Krab en kreeft ook wel. We hadden hier een paar kreeften over de vloer lopen, gelukkig waren de scharen wel gebonden (mijn man kreeg die van de
vissers, waren in de netten gekomen), hij moest ze toen in een pan met heet kokend water doen. Ik vind dat maar niets. Mosselen (gekookte) vind ik heerlijk, vooral als mijn man die
gekookt heeft met sausjes erbij. We waren eens gaan eten in Philippine (bekend om zijn mossels), maar wat een afgang. Veel krabbetjes en geen sausjes. Nee dat was zonden van het geld.
Gebakken mosselen zijn wat zwaar op de maag vind ik, en mossels bij de aardappels vind ik ook niet echt lekker. Kreukels en rozijnbrood wordt in Tholen gegeten met Pasen. Kreukels zijn wel lekker af en toe.
Vette vis is niet ongezond. Wat ik zelf erg lekker vind is om de vis met kruiden, tomaat enz. in aluminiumfolie te doen en dan het pakketje in de oven, zodat de kruiden / groentesmaak lekker in de vis kan trekken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 11:26
door Zita
PvS schreef:Sperciebonen met gort.
2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.
Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Is dat lekker???

En voor hoeveel personen is dit? Vijftien ofzo?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 11:27
door Zita
Marnix schreef:albion schreef:Marnix schreef:Jummie. Vis is gezond en lekker
(hoewel haring niet mijn favoriet is, doe mij vis maar gebakken

Ik heb liever gekookte zalm, dan gebakken zalm (ik ben niet dol op vlees of vis). Af en toe een slibtongetje, of een gerookte paling (gebakken paling is ook wel lekker, hoewel erg vet).
Krabsalade vind ik wel weer lekker. Krab en kreeft ook wel. We hadden hier een paar kreeften over de vloer lopen, gelukkig waren de scharen wel gebonden (mijn man kreeg die van de
vissers, waren in de netten gekomen), hij moest ze toen in een pan met heet kokend water doen. Ik vind dat maar niets. Mosselen (gekookte) vind ik heerlijk, vooral als mijn man die
gekookt heeft met sausjes erbij. We waren eens gaan eten in Philippine (bekend om zijn mossels), maar wat een afgang. Veel krabbetjes en geen sausjes. Nee dat was zonden van het geld.
Gebakken mosselen zijn wat zwaar op de maag vind ik, en mossels bij de aardappels vind ik ook niet echt lekker. Kreukels en rozijnbrood wordt in Tholen gegeten met Pasen. Kreukels zijn wel lekker af en toe.
Vette vis is niet ongezond. Wat ik zelf erg lekker vind is om de vis met kruiden, tomaat enz. in aluminiumfolie te doen en dan het pakketje in de oven, zodat de kruiden / groentesmaak lekker in de vis kan trekken.
Da's inderdaad wel lekker, alleen bij witvis ben je dan wel alle vissmaak kwijt. Dat kan een voordeel zijn als je niet zo van vis houdt, maar het is wel een beetje jammer als je alleen uit de textuur kunt opmaken dat je geen kip eet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 11:31
door Mister
Vis, heerlijk! Gebakken, (kibbeling/lekkerbek/mosselen/inktvisringen/schol/zalm) gekookt of uit de oven, (krab/mosselen/zalm/kabeljauwfilet/pangasius/tonijn) of op brood, (haring/sardientjes/paling/tonijn/mosselen) of gewoon zomaar (haring)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 01 aug 2011, 11:31
door helma
PvS schreef:Sperciebonen met gort.
2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.
Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Oei; ik denk niet dat ze dat hier lekker vinden; gort...
(mijn moeder deed weleens gortpap of gort door de boerenkool geloof ik. Ik vond het echt niet lekker; beetje zurig.)
Is het een streekgerecht of een eigen recept?
(ik doe de boontjes en spekjes weleens met strikjes (pasta) en dan tagliatellasaus)