Zita schreef:De lekkerste en simpelste appelplaatkoek:
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
125 gram havermout
200 gram gesmolten boter of margarine
600 gr geschilde appels
1 theelepel kaneel
evt citroenrasp/sap, vanillesuiker oid.
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor het browniebakblik van de Hema.
De appels schillen en in dunne plakjes snijden, met citroensap besprenkelen.
Meng het meel met de suiker en havermout in een kom.
Doe de gesmolten boter erdoor. (makkelijk smelten in de magnetron)
Verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg de appelschijfjes er boven op. Strooi kaneel en citroenrasp er overheen.
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk een beetje aan.
Dit bak je in een voorverwarmde oven op 190 graden. Het officiële recept geeft 50 minuten aan, maar zelf haal ik hem er meestal na een halfuurtje uit. Dus even de oven in de gaten houden, wanneer het mooi begint te bruinen en de appels zacht zijn, is het goed.
Ik heb je recept vandaag uitgeprobeerd en het is verrukkelijk! Het stond af te koelen in de keuken, maar er is nou op 1 of andere manier al een reep verdwenen...heel raar
