Die heb ik nog nooit gemaakt. Is het een beetje te doen? Zie hier voor heel veel recepten, met heel veel kruiden: http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=rece ... skrokettenBert Mulder schreef:eigengemaakte kroketten...
heeft iemand hier soms een goed recept voor de kruiden, onze speciale kroketkruiden zijn namelijk bijna op....
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
De lekkerste en simpelste appelplaatkoek:
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
125 gram havermout
200 gram gesmolten boter of margarine
600 gr geschilde appels
1 theelepel kaneel
evt citroenrasp/sap, vanillesuiker oid.
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor het browniebakblik van de Hema.
De appels schillen en in dunne plakjes snijden, met citroensap besprenkelen.
Meng het meel met de suiker en havermout in een kom.
Doe de gesmolten boter erdoor. (makkelijk smelten in de magnetron)
Verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg de appelschijfjes er boven op. Strooi kaneel en citroenrasp er overheen.
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk een beetje aan.
Dit bak je in een voorverwarmde oven op 190 graden. Het officiële recept geeft 50 minuten aan, maar zelf haal ik hem er meestal na een halfuurtje uit. Dus even de oven in de gaten houden, wanneer het mooi begint te bruinen en de appels zacht zijn, is het goed.
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
125 gram havermout
200 gram gesmolten boter of margarine
600 gr geschilde appels
1 theelepel kaneel
evt citroenrasp/sap, vanillesuiker oid.
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor het browniebakblik van de Hema.
De appels schillen en in dunne plakjes snijden, met citroensap besprenkelen.
Meng het meel met de suiker en havermout in een kom.
Doe de gesmolten boter erdoor. (makkelijk smelten in de magnetron)
Verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg de appelschijfjes er boven op. Strooi kaneel en citroenrasp er overheen.
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk een beetje aan.
Dit bak je in een voorverwarmde oven op 190 graden. Het officiële recept geeft 50 minuten aan, maar zelf haal ik hem er meestal na een halfuurtje uit. Dus even de oven in de gaten houden, wanneer het mooi begint te bruinen en de appels zacht zijn, is het goed.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Zojuist een lekkere uitsmijter gemaakt met ham en kaast meegebakken. Daarbij wat bieslook eroverheen en peper/zout.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ingredienten
200 g penne of andere pasta
1 ui
1 rode paprika
100 g champignons
150 g spekblokjes
zout en peper
100 g MonChou Zacht & Luchtig
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Bereiding
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes, snijd de champignons in vieren. Doe de spekblokjes in een grote koekenpan en bak ze uit. Verwijder het overtollige vet uit de pan, voeg de uisnippers toe en fruit deze tot ze glazig zijn. Voeg de paprika en de champignons toe en roerbak het geheel 3 minuten. Snijd de MonChou met een vochtig mes in blokjes. Giet de penne af en voeg deze toe aan het spekmengsel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg de MonChou toe en verhit tot deze gaat smelten. Schep voor het serveren de peterselie door de pasta.
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Dat ziet er heerlijk uit Zita!!!
Wij hadden gisteren:
- beenham
- aardappelen
- gekookte spitskool met een roomsausje
- gewokte spitskool met kerrie
zelfgemaakte hangop toe (met slagroom voor de liefhebbers)
Voor vandaag weet ik het nog niet helemaal, kleine demo is een beetje ziek, dus ik ga de deur niet uit...
Wij hadden gisteren:
- beenham
- aardappelen
- gekookte spitskool met een roomsausje
- gewokte spitskool met kerrie
zelfgemaakte hangop toe (met slagroom voor de liefhebbers)
Voor vandaag weet ik het nog niet helemaal, kleine demo is een beetje ziek, dus ik ga de deur niet uit...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Wilde gewoon een makkelijke hollandse pot zeg maar,
maar Jean belt net.. we hebben 3 mee-eters.. dus ik ga maar een flinke pan macaroni maken denk ik:)
maar Jean belt net.. we hebben 3 mee-eters.. dus ik ga maar een flinke pan macaroni maken denk ik:)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Kroten, een bal gehakt, aardappels, gebakken spekjes. Hollandser kan het niet.
- Bert Mulder
- Berichten: 9099
- Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
- Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
lolhenriët schreef:Wilde gewoon een makkelijke hollandse pot zeg maar,
maar Jean belt net.. we hebben 3 mee-eters.. dus ik ga maar een flinke pan macaroni maken denk ik:)
als ze iets makkelijks wil maken maakt Jackie vaak macaroni...
gisteren piepers, witte kool en varkensvlees gehad... ook een echte Hollandse pot.
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
ik heb werkelijk nog geen flauw idee... 

Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Dat geldt hier ook. Met hollandse pot ben je zooooo lang bezig. Die kroten staan al twee uur te koken. Gehaktballen draaien kost meer tijd dan even rul bakken. Aardappels schillen duurt bij mij langer dan een pak macaroni in de pan kiepen.Bert Mulder schreef:lolhenriët schreef:Wilde gewoon een makkelijke hollandse pot zeg maar,
maar Jean belt net.. we hebben 3 mee-eters.. dus ik ga maar een flinke pan macaroni maken denk ik:)
als ze iets makkelijks wil maken maakt Jackie vaak macaroni...
Het menu van gisteren stond in elf minuten op tafel. Dat red ik niet met hollandse pot.
Maar goed, als je echt italiaans kookt, zonder pakjes en zakjes, en zelf verse pasta maakt, doe je er wel langer over.
- Bert Mulder
- Berichten: 9099
- Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
- Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
http://www.google.ca/search?q=kraft+din ... d=0CFEQsAQZita schreef: Dat geldt hier ook. Met hollandse pot ben je zooooo lang bezig. Die kroten staan al twee uur te koken. Gehaktballen draaien kost meer tijd dan even rul bakken. Aardappels schillen duurt bij mij langer dan een pak macaroni in de pan kiepen.
Het menu van gisteren stond in elf minuten op tafel. Dat red ik niet met hollandse pot.
Maar goed, als je echt italiaans kookt, zonder pakjes en zakjes, en zelf verse pasta maakt, doe je er wel langer over.
met een stuk worst erin...
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Macaroni.... ipv macaronigrooente wat ui, puntpaprika's en mais. Hopenlijk vinden ze dat ook lekker
Ik weet, mijn Verlosser leeft
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Japanse Terriyaki
toetje: roomijs met stroopwafelskruimels (lang leve de markt) en slagroom
toetje: roomijs met stroopwafelskruimels (lang leve de markt) en slagroom
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!