Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

PvS
Inactief
Berichten: 1298
Lid geworden op: 16 okt 2008, 21:08

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door PvS »

Zita schreef:
PvS schreef:Sperciebonen met gort.

2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.

Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Is dat lekker??? :oO En voor hoeveel personen is dit? Vijftien ofzo?
Er is voor vijftien wel genoeg, wij verorberen het met z'n twaalven.
Het is een verrukkelijk streekrecept.
Hier zijn ze er gek op, er blijft meestal niets over!
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19460
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door helma »

ergens rijk belegde broodjes meegekregen voor ons gezin :super
vanmorgen vers bereid; maar helaas een kwartier te laat bezorgd en dus afgewezen.

we zullen ervan genieten!!
:yahoo
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lassie »

soep
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door JolandaOudshoorn »

lenteui soep
krootjes, aardappels, kipschnitzel
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10989
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Andijviestamp met zongedroogde tomaatjes, gekookt eitje, geraspte kaas, gebakken spekjes en wat er verder lekker is om er doorheen te doen.
Vanavond boterkoek met gember, die nu staat af te koelen.
PvS
Inactief
Berichten: 1298
Lid geworden op: 16 okt 2008, 21:08

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door PvS »

PvS schreef:Sperciebonen met gort.

2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.

Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Niets overgebleven. En ze lusten morgen wel weer! :)

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Gebruikersavatar
Margriet
Berichten: 1517
Lid geworden op: 17 dec 2003, 04:15
Locatie: Michigan
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Margriet »

PvS schreef:
PvS schreef:Sperciebonen met gort.

2200 gram sperciebonen,
400 gram gort,
750 gram spekblokjes.

Eerst de spercieboontjes (half onder water) aan de kook brengen, na 5 minuten koken de gort erbij doen. Oppassen met aanbranden.
Spekjes de laatste 3 minuten meekoken.
Niets overgebleven. En ze lusten morgen wel weer! :)

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us

Mijn Amerikaanse man, leek het een smakelijk gerecht!
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty
Gebruikersavatar
Geduld
Berichten: 335
Lid geworden op: 15 jul 2011, 16:02

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Geduld »

het schafte: pannenkoeken met spinazie en kaas, of aalbessen of met een mengsel van fijn gesneden kip, mais, champignon, paprika en ui. Beetje vreemd, maar wel lekker.
let sin never hold true, that Love never broke through.
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door MarthaMartha »

minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10989
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

MarthaMartha schreef:minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)
bovenaan bij het steeltje induwen. Als dat een beetje meegeeft, is 'ie rijp. De ervaring heeft mij geleerd dat als je heel vaak test of 'ie rijp is, de bovenkant vanzelf gaat meegeven.
Een ananas is trouwens rijp als je zo'n blad er makkelijk uit kunt trekken.
Serranoham of Coburger of een rauwe ham is hier het lekkerst bij, vind ik.
Gebruikersavatar
Geduld
Berichten: 335
Lid geworden op: 15 jul 2011, 16:02

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Geduld »

Zita schreef:
MarthaMartha schreef:minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)
bovenaan bij het steeltje induwen. Als dat een beetje meegeeft, is 'ie rijp. De ervaring heeft mij geleerd dat als je heel vaak test of 'ie rijp is, de bovenkant vanzelf gaat meegeven.
Een ananas is trouwens rijp als je zo'n blad er makkelijk uit kunt trekken.
Serranoham of Coburger of een rauwe ham is hier het lekkerst bij, vind ik.
Ter aanvulling: Als een galia meloen nog niet rijp is, ruik je hem nauwelijks tot niet. Is hij rijp, dan ruik je een heerlijke zoete geur.
let sin never hold true, that Love never broke through.
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door JolandaOudshoorn »

krieltjes uit de oven, boontjes en nog iets van vlees (moet nog naar de suup)
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door MarthaMartha »

Geduld schreef:
Zita schreef:
MarthaMartha schreef:minikrieltjes, bloemkool met sausje, sla (aangemaakt met croutons, tomaat, komkommer, kaas, pijnboompitten en een dressing), runderlapjes. Vlaflip toe.
(en als de meloen die ik gekocht heb rijp blijkt te zijn, dan doen we die vooraf met ham, maar hoe weet je wanneer zo'n galia-ding rijp is?)
bovenaan bij het steeltje induwen. Als dat een beetje meegeeft, is 'ie rijp. De ervaring heeft mij geleerd dat als je heel vaak test of 'ie rijp is, de bovenkant vanzelf gaat meegeven.
Een ananas is trouwens rijp als je zo'n blad er makkelijk uit kunt trekken.
Serranoham of Coburger of een rauwe ham is hier het lekkerst bij, vind ik.
Ter aanvulling: Als een galia meloen nog niet rijp is, ruik je hem nauwelijks tot niet. Is hij rijp, dan ruik je een heerlijke zoete geur.
mmm er valt niks in te duwen en ik ruik ook niks....
de ham heb ik al, dus hoop ik dat ie rijp is voor de houdbaarheid van de ham ten einde is...

het vlees staat inmiddels te sudderen...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Geduld
Berichten: 335
Lid geworden op: 15 jul 2011, 16:02

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Geduld »

Dat hoop ik ook voor je :)

Hier schaft de pot vandaag risotto
let sin never hold true, that Love never broke through.
PvS
Inactief
Berichten: 1298
Lid geworden op: 16 okt 2008, 21:08

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door PvS »

Remoz-inoracam

potje ananas (stukjes),
8 eieren (in stukjes)
4 tomaten (in stukjes),
700 gr. elleboogjes,
3 appels (in stukjes),
1 pot zilveruitjes,
5 augurken (in stukjes),
500 gr. blikboterhamworst (in stukjes)
witte peper,
zout,
paprikapoeder,
peterselie,
tomatenpuree (klein blikje)
3/4 fles slasaus (met magere yoghurt)

Alle ingrediënten zo koud mogelijk verwerken.
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Gesloten