Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 17062
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Hendrikus »

albion schreef:Iets te vieren, Hendrikus? Smaakte zeker wel :slurp :)
't was perfect barbeknoeiweer, that's all. Maar inderdaad, 't was geen straf :haha
~~Soli Deo Gloria~~
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door henriët »

Gezellig Hendrikus, zag r goed uit!

Wij gaan vanavond steengrillen/ gourmetten.
( dat doen we alleen met mooi weer, binnen is not done!)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door JolandaOudshoorn »

Vanavond het restant van de chinees-indische rijsttafel die we gisteren hebben gehaald.
Net reepjes speklap met snijbiet. Gisteren de snijbiet weer eens geoogst, maar er was nog erg veel over (als salade gegeten) Nu dus wat speklapjes in reepjes gesneden, gemarineerd, gewokt en op het laatst de snijbiet toegevoegd. Simpel, maar heerlijk!!! Ik ben nu verslingerd aan snijbiet!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mara »

Nou Zita, ik geniet van jouw postings in dit topic, ga alsjeblieft er mee door.
Jolanda trouwens ook. Ik ben echt fan van jullie :super
Heeft 1 van jullie nog een recept voor babi pangang ? De saus bedoel ik dan.
Die van Conimex vind ik wel lekker, maar levert me een dag jeukende armen en enorme dorst op :ouin ondanks anti allergie medicatie.
Ik heb het zelf een keer gemaakt, maar dat was geen succes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Terri
Berichten: 4564
Lid geworden op: 21 nov 2009, 20:53

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Terri »

recept babi pangang (3 pers.)

3 varkenslapjes of 3 kipfileetjes
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap(zoete)
1 grote bouillonblok of 6 kleine maggiblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
300 ml water.

kleine stukjes vlees,bestrooi ze met peper en zout en dan even aanbakken.Fijn gesneden ui erbij, even mee bakken(tot glazig).
Daarna de rest bij elkaar, tot aan de kook, vuur uit en een uur laten trekken.
Daarna opnieuw aan de kook, half uur tot 3 kwartier pruttelen(hoeft niet perse, kan ook korter, ligt aan hoe lang je het vlees hebt aangebraden) daarna tot gewenste dikte aanmaken met maizena.
Heerlijk met rijst en ananas.
Gebruikersavatar
Neeltje Jans
Berichten: 446
Lid geworden op: 19 mei 2011, 21:29

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Neeltje Jans »

Couscous
uit een pakje :D
Neeltje Jans, moeder van 4
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mara »

Terri schreef:recept babi pangang (3 pers.)

3 varkenslapjes of 3 kipfileetjes
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap(zoete)
1 grote bouillonblok of 6 kleine maggiblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
300 ml water.

kleine stukjes vlees,bestrooi ze met peper en zout en dan even aanbakken.Fijn gesneden ui erbij, even mee bakken(tot glazig).
Daarna de rest bij elkaar, tot aan de kook, vuur uit en een uur laten trekken.
Daarna opnieuw aan de kook, half uur tot 3 kwartier pruttelen(hoeft niet perse, kan ook korter, ligt aan hoe lang je het vlees hebt aangebraden) daarna tot gewenste dikte aanmaken met maizena.
Heerlijk met rijst en ananas.
Fijn Terri, ik ga het een keer proberen. Ik moet alleen ook oppassen met bouillonblokjes, maar ik heb in het reformhuis ontdekt dat ze daar blokjes zonder versterkers verkopen. groenten- en tomatenbouillon. Het lijkt gezeur, maar het is gewoon heel vervelend wanneer je van etenswaren ziek wordt. :ouin
Je kunt nooit onbekommerd ergens van proeven. Dus.... je snapt dat ik geen aandelen Unilever heb ;)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
oesterschelpje
Berichten: 832
Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door oesterschelpje »

Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door albion »

oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Gebruikersavatar
oesterschelpje
Berichten: 832
Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door oesterschelpje »

albion schreef:
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
Elke dag is eten een feest.... :super
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar! ;)
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10986
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

kipfilet omwikkeld met katenspek uit de oven
spinazie
gekookte krieltjes
champignons+lente-uitjes gebakken
restje tagliatelle
bospeen
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door JolandaOudshoorn »

oesterschelpje schreef:
albion schreef:
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
Elke dag is eten een feest.... :super
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar! ;)
Een eigen moestuin is idd aan te bevelen. Het is heerlijk ontspannend en wat er vanaf komt is echt mmmmmmmm :slurp
Ik weet, mijn Verlosser leeft
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door albion »

JolandaOudshoorn schreef:
oesterschelpje schreef:
albion schreef:
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
Elke dag is eten een feest.... :super
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar! ;)
Een eigen moestuin is idd aan te bevelen. Het is heerlijk ontspannend en wat er vanaf komt is echt mmmmmmmm :slurp

Jaja, moet je het niet over de luizen hebben (dit jaar erg veel vanwege de warmte?), een of ander beestje in een koolsoort, de komkommerplant (waterplant) heeft heel veel water nodig nu.
Vanmorgen was het heel erg warm om in de moestuin te werken (aldus nichtje lief die een moestuintje naast haar huis heeft staan + een kas voor de tomaten). 't Is erg leuk om er even doorheen
te lopen en als je er 'feeling' voor hebt dan geniet je er natuurlijk dubbel van.
Mijn man heeft jaren een moestuin gehad (wel meer dan 1), dat betekende dan wel vaak dezelfde groenten eten (vind ik) en dan het schoonmaken van die groenten... Nee, ik ben best tevreden met mijn groenteboer :) (en af en toe komt er wel eens iets uit de tuin van de een of ander richting ons huis).

(nu mag ik toch niet klagen, want manlief zorgt altijd voor het eten en de boodschappen)
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Gebruikersavatar
vlinder
Berichten: 5474
Lid geworden op: 22 nov 2004, 18:19

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door vlinder »

Beetje jammer die reacties over die pakjes. Over smaak valt niet te twisten. Geloof mij, wanneer je mij in de keuken zet ben je dankbaar dat Unilever vast de smaak heeft bepaald :huhu. Verder zijn wij met z'n tweeën en de pakjes bijna altijd voor 4. Dan bewaar je toch de helft? Je hoeft helemaal niet zo'n heel pak macaroni weg te werken, je bewaart gewoon de helft van de ingrediënten voor de volgende keer.
Daarnaast valt over smaak niet te twisten en zijn wij vaak goedkoper uit dan wanneer we alle speciale ingrediënten die in de recepten staan moeten aanschaffen. Gelukkig zijn wij nergens allergisch voor, maar de stellige meningen hier zijn gelukkig maar meningen.
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door albion »

vlinder schreef:Beetje jammer die reacties over die pakjes. Over smaak valt niet te twisten. Geloof mij, wanneer je mij in de keuken zet ben je dankbaar dat Unilever vast de smaak heeft bepaald :huhu. Verder zijn wij met z'n tweeën en de pakjes bijna altijd voor 4. Dan bewaar je toch de helft? Je hoeft helemaal niet zo'n heel pak macaroni weg te werken, je bewaart gewoon de helft van de ingrediënten voor de volgende keer.
Daarnaast valt over smaak niet te twisten en zijn wij vaak goedkoper uit dan wanneer we alle speciale ingrediënten die in de recepten staan moeten aanschaffen. Gelukkig zijn wij nergens allergisch voor, maar de stellige meningen hier zijn gelukkig maar meningen.

Roken is slecht, suiker is slecht, vet is slecht, etc. maar over de ingrediënten die in die pakjes zitten daar moet je niet over zeuren, want dat is overdreven. Verdiep je eens in de E-nummers. Daar schrik je van. Er zijn E-nummers en E-nummers (dat weet ik ook wel) Toch zijn die smaakmakers zéér slecht.
Je schreef ergens dat je ADHD had/hebt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het uitmaakt wat je eet, waar je drukker van wordt etc.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Gesloten